Augusztus 2018
<<     >>
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
1 January 1970 - 01:00
 

Vélemények


Rólunk írták:
 • "Gyermekünk 5 éves, megkésett beszéd fejlődést és enyhe figyelemzavart állapítottak meg róla, egyáltalán nem beszélt. 2008. október óta HRG-gyógyúszás fejlesztésre járunk a Misszióba Zsuzsához heti 2*1 alkalommal.
  Azóta jelentős fejlődést tapasztaltunk a nagy mozgások területén, a figyelme a feladaton tovább tartható, önállóan bejön a medencébe, kapaszkodik végre a korlátba, sokat fejlődött a finom mozgásai: például a cipőjén egyedül bekapcsolja a tépőzárat, cipzárát egyedül felhúzza. A beszéd során már kiejt szavakat és nagyon ritkán mondatokat is mond."
  (Dávid szülei)
 • "Ikreink 2 és fél évesek, szülés közben oxigénhiány miatt fellépett idegrendszeri károsodásuk miatt a neurológus a fejlődésben elmaradt fiúnk részére javasolta a HRG- gyógyúszást. Kezdetben mindketten nagyon szorongtak a foglalkozások alatt, így izomtónusuk fokozódott. Kellemes meglepetésben volt részünk, mert a gyerekeink a barátságos, családias környezetben hamar feloldódtak, és sikerült nekik felvenni a csoport munkáját. A kezdeti szorongást felváltotta az örömteli játék. Három hónap alatt kisfiúnk nagyon sokat fejlődött, izomtónusa lazább lett, gyenge hátizmai erősödtek, a befagyott csípő, térd és boka izületei kimozgathatóvá váltak, és beindult a bicikliző lábmunkája. Figyelme sokkal tartósabb, érdeklődőbb, nyitottabbá vált, beszédértése és beszéde is nagy ütemben fejlődik. Kislányunk, akinek enyhébb sérülése van, igen nagy szeretettel jár a fejlesztésre, nála is megfigyelhető a szenzomotoros fejlődés.
  ( Péter és Petra szülei)
 • Kislányunk 3 és fél éves. diagnózisa: ICP (központi idegsérülés oxigénhiány miatt, alsó végtagi érintettséggel). Önállóan kúszni, állni, járni nem tudott, beszédfejlődése is elmaradást mutatott. Szeptember óta járunk a misszióba, azóta sokat fejlődött a mozgás és a beszéd terén is. Számunkra nagyon nagy előrelépés, hogy a lábát térdeben már be tudja hajlítani, a medence oldalától el tud rugaszkodni, ezáltal a talajon is le tud guggolni. Mivel óvodában egyelőre nem tudom elhelyezni, nagyon fontos, hogy közösségben legyen. Ezért is élvezi a foglalkozásokat, szereti a vízet és a gyerekeket. Figyelme tovább tartható a feladatokon, a gyerek sokkal együttműködőbb, irányíthatóbb.
  (Evelin anyukája)
 • Kisfiúnk másfél éves, 28. hétre született, oxigénhiányos állapot miatt feszes izomtónus alakult ki nála. Emiatt DSGM tornára (Boros Mónika-Csömör), TSMT-1 szenzomotoros fejlesztésen vettünk részt Budapesten a BHRG alapítványnál. Miután gyermekünknél a fejlődés olyan szintű lett, hogy képessé vált bekapcsolódni a HRG-gyógyúszás kezdő csoportjába, (
  (Álmos szülei)
 • A Prevenció2006.Bt  gyógyúszás szolgáltató helyszíni OEP ellenőrzése 2009. május 13-i napon megállapítja:" A jogszabály, illetve a szolgáltató által benyújtott anyagok, a finanszírozásra kötött szerződések alapján a személyi és tárgyi feltételek megfelelőek.Megállapítottuk, hogy minden telephelyen az előírás szerint maximális és magas színvonalú a szolgáltatás." Közép-magyarországi Regionális Egészségbiztosítási Pénztár Ellenőrző Főnővér: Predák Jánosné és Vargáné Szabó Klára.
 • "Köszönöm a segítségét, hálás vagyok a támogatásáért és hatalmas erőt adott a bennem való hite. Örülök, hogy együtt dolgozhatok egy ilyen életerős, céltudatos és elhivatott Nővel. Sok mindent kell még tanulnom, de úgy gondolom jó kezekben vagyok, hogy a legtöbbet tudjam kihozni magamból. Ami előrehajt az a rengeteg támogatás, segítség, őszinteség, hit, bizalom és szakmai tudás, melyet Öntől kapok."  (Nagy Ivett testnevelő-gyógytestnevelő tanárnő.)
 • www.dinosport.hu 2010.12.21. keddi adása
 • ,, 2 éve járunk HRG gyógyúszásra Veresegyházra. Evelin koraszülött volt, oxigénhiány miatt sérült a központi idegrendszere, mely miatt alsó végtagi bénulásban szenved.2 évesen elindult, de ezt követően rohamosan romlott az állapota. Egy évvel később 3 pontos achillotómiája volt. 4 hónapos-4 és fél éves korig DSGM terápiában és korai fejlesztésben részesült. 3 és fél éves kora óta gyógyúszásra járunk, 4 és fél éves kora óta a Pető intézetben óvodás, 5 éves kora óta pedig a gyógylovaglást is beiktattuk az életébe. Evelin sokat ügyesedett, a járókeretet botra cseréltük. Kapaszkodva képes felállni és önállóan is tesz lépéseket. Beszéde folyamatosan fejlődik, szókincse gyarapszik, figyelme egyre hosszabb időre leköthető . A gyógyúszás órák dinamikus, változatos, segédeszközökben (vödör, karika, tölcsér, kötél, labdák, színes játékok) gazdag menetének köszönhetően. A vízben a nagy mozgásokat is könnyebb kivitelezni számára. A gyerekekkel vízben való foglalkozás önmagában is jótékony hatású, azonban ha ezt a gyerek fejlődési rendellenességére, fejlődésében való elmaradottságaira való tekintettel célzottan végzik, annak számos előnyeit élvezheti a gyerek és a szülő egyaránt. Javaslom minden szülőnek, mert ez az egyik legintenzívebb mozgás és szellemi fejlesztés, amelyen az a gyermek is képes részt venni, aki talajon esetleg még nem fejleszthető, illetve elősegíti a talajon való fejleszthetőséget (a vízben könnyebb mozogni)."                                                                                              (Pingiczerné Sima Mária- Evelin édesanya)

 • ,, A decemberi Mikulás ünnepség nagyon tetszett, Jól érezte magát az egész család. Jó volt újra gyereknek lenni a sportversenyeken. Jókat nevettünk, jól szórakoztunk a vicces feladatokon, kreatívak voltunk. A gyerekek élvezték, hogy együtt oldhattunk meg a különböző feladatokat. A sportos Mikulás is kitett magáért. Az uszodai feladatok, is izgalmasak voltak, bár elég hamar elfáradtunk. A gyerekek végig bírták a tempót, komoly kitartó munka áll mögöttük, mögöttetek. Sok olyan mozgást végeztünk a medencében, amit még soha nem próbáltunk. Köszönjük, hogy részt vehettünk benne és nagyon várjuk a következő családi sporteseményt."                                                                                   (Szeidlné Fekete Gabriella és Szeidl Róbert: Sólyom és Lelle szülei) 


 
 
 

 

 
Prevenció2006