Segíthetünk Gyermekének?

Jelentősége: megmutatja a gyermek jelenlegi idegrendszeri érését, biztosan jelzi az iskolai beváláshoz szükséges reflexek integrálódását 5 vizsgált részterületen.

I. Idegrendszer érettsége.
II. Mozgásvizsgálat.
III. Testvázlat, térbeli tájékozódás, lateralitás.
IV. Taktilis terület.
V. Ritmusvizsgálat.
Segíti a szülő, az óvónő, a tanítónő és a gyógypedagógus, logopédus munkáját ez a fejlesztési preventív és komplex tevékenység.

Érdeklődés, információ:
zsuzsapetroczy@gmail.com, telefonszám:06-30-2035-980.

.A szülőtől részletes anamnézist kérünk, szükség esetén szakorvosi véleményt.

A vizsgálatot csak Szülő jelenlétében végezzük el.
A vizsgálat  45-60 perc.Szakvélemény elkészítés ezután történik.

Minden gyermek önmagához képest fejleszthető, ha időben felismerjük a hiányzó képességeket, szembe nézünk a jelenlegi problémánkkal és hatékonyan elkezdünk együtt, célirányosan dolgozni a gyermek fejlődése érdekében komplex terápia keretében. A fejlesztés folyamatos, több évi munka eredményeképpen jön létre. A 17 éves gyógyúszás fejlesztésben eltöltött idő alatt 60-80% eredménnyel dolgoztunk. A legkisebbeknél /ICP/ eredmény, ha beindul a nem működő végtag, ha a figyelem, a fixálás megtartható hosszabb ideig, ha kúszni, mászni járni kezd, ha a beszéd fejlődése végre beindítható stb. Ez a legnehezebb a HRG gyógyúszásban, hogy a Szülővel együtt dolgozva tudjunk olyan feladatokat mutatni és gyakoroltatni, ami a 0-10 éves megkésett fejlődésű idegrendszeri kórképek mozgásfejlesztésére és rehabilitációjára alkalmas, és eredményes.Amikor a HRG gyakorlatsor jól begyakorlódott a gyermek mozgásmintájában, leépültek a gátló reflexek, akkor válik éretté a gyermek az  úszás oktatására, a speciális gyógyúszásra.

Itt van a módszerünk nagyszerűsége, hiszen  a következő csoportokba van átjárhatóság pl. folytathatja a terápiát  Veresegyház uszodában vagy Gödöllőn (Tavirózsa uszoda) vagy Vácon, ahol 2,5-18 éves korig fogadunk mozgásszervi, belgyógyászati és idegrendszeri betegségekben diagnosztizált gyermekeket.

Munkatársaink magasan képzett szakemberek. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, hiszen az ő munkájuk garancia a tevékenységünk sikerére!

Fontos megemlíteni a velünk kapcsolatban álló szakorvosokat és gyermekorvosokat, hiszen általuk jutnak el hozzánk a fejlesztésre szoruló gyermekek és szüleik.