Augusztus 2018
<<     >>
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
1 January 1970 - 01:00
 

Fő profilunk:

Célunk az egészség megőrzése, javítása egyénre szabott mozgásterápiával!

Drága Anyukám! Szerető Apukám! Kedves Óvó nénim!

 

Tudod, én MÁS vagyok, mint a többi kicsi gyermek: nem tudok szépen beszélni, ügyesen mozogni, mindig jól viselkedni!

 

Pici babaként felcserélődtek a mozgásformáim, vagy ha jól emlékszem, nem is másztam. Kúsztam, mint a katona, majd ültem és álltam, mire észrevettétek, már jártam, pedig még 1 éves sem voltam. Sok szép mesekönyvet olvastatok nekem lefekvés előtt, hogy a szókincsem majd megfelelő legyen, amikor elkezdek végre beszélni. Nagyon sajnálom, de valamiért nem tudom összerakni a hangokat szavakká, pedig forgatom a nyelvemet is… Jaj mi van velem?

 

 Nem szerettem éjszaka pihenni, mindig sírtam vagy kiabáltam. Sose értettétek miért vagyok nyugtalan, has fájós! Csak Anyukám ölébe jött álom a szememre, ezért kötődök olyan erősen hozzád Anyukám.

 

Sokszor szeretnék nektek is megfelelni mindenben, de valahogy nem mindig sikerül. Sokszor ügyetlennek, erőtlennek érzem magam a mozgás során. Sokszor elesek, összeakad a lábam. Izmaim nagyon gyengék, pedig a cipőbe lúdtalpbetét is van. Mi a baj velem? Miért vagyok esetlenebb, összerendezetlenebb a többi gyereknél?

Úgy érzem meg tudom csinálni a kért feladatokat, gyakorlatot, és ha nem sikerül dühös leszek és mindenki hibás, csak ÉN NEM.

 

 Nem tudok uralkodni az érzéseimen, ezért inkább piszkálom a másikat, netán verekszem vagy fejemet a falba verem levezetésképpen. Persze ez nem tetszik senkinek sem. Büntetést kapok sokszor. Utálok oviba menni. Tudom én, hogy játszmázunk együtt:”ha jó leszel,… veszünk új játékot… elmegyünk vásárolni… megyünk kirándulni stb. Anyukám, Apukám hidd, el jó akarok lenni én is! Inkább felhívom magamra a figyelmet: beteg leszek… Középpontba kerülök, mert szeretek ott lenni. BÁRMI ÁRON! Miért akarjátok rám erőltetni a szabályokat? Nem bírom betartani, nekem nehezemre esik. Mi történik velem?

 

 Nem tudom, melyik a balra vagy a jobbra irány. A testrészeimet is keverem. Óvó néni szeretné, ha a színes ceruzát megfognám és rajzolni elkezdenék, de én nem szeretem ezeket a foglalkozásokat. Nincs türelmem végig hallgatni a szép mondókákat, a meséket, az énekeket. A figyelmem elterelődik a játékokra, kinézek inkább az ablakom vagy babrálom a ruhámat. Nem bírok egy helyben ülni, állandóan mozognom kell. Tudom, hogy sokszor vagyok elviselhetetlenül idegesítő, de engem valami belülről nem hagy nyugodni. Mi van velem?

 

Szerepelni is szeretnék, de nagyon félek megszólalni, mert kinevethetnek. Tudod, sok hangot tévesztek és nehezemre esik megtanulni egy kis verset, mondókát. Logopédus néni is sokat segít, de senki sem érti meg, mi történik bennem!

Lerágom a körmömet, félek minden újtól, csak a megszokott környezetben vagyok nyugodt. Miért nem szeretem a változásokat? Mitől szorongok?

Sokszor mondjátok, nézzél a szemembe, hozzád beszélek! Akarnék én a szép szemedbe nézni, de nem merek, félek, vajon mit látnék meg?

 

Iskolába szeretnék én is menni, mint a többi gyermek.

 Kérlek, szépen segíts nekem, hogy gyorsan felzárkózzak én is a csoportba. Kijavítsuk a magatartási és figyelmi problémáimat! Én is érthetően, szépen szeretnék beszélni! A mozgásfejlődés együtt jár a beszédfejlődéssel. Boldog és szerethető gyermek leszek, megígérem!

 

Bátran hívjátok Zsuzsa nénit (06-30-2035-980), vagy írjatok neki rövid bemutatkozó levelet (zsuzsapetroczy@gmail.com) ő már nagyon sok gyermeknek segített!

 

Gyermeki öleléssel: KISLÁNYOD és KISFIAD.


 
 
 

 

 
Prevenció2006